Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Falkland Islands, South Georgia & Antarctic Peninsula

Antarctica

25-daagse cruisevakantie met de m/v Hondius
- Van Ushuaia naar Antarctica en weer terug naar Ushuaia
- Vertrekdatum 4 januari 2020


Ontmoet minstens zes pinguïnsoorten. Deze cruise naar Falkland-eilanden, South Georgia en Antarctisch Schiereiland is een droom voor dierenliefhebbers. De expeditie verkent een van de laatste ongerepte gebieden op aarde - een land van ruige mooie landschappen en een verbazingwekkend gevarieerde dierenwereld.


Gentoo Penguins  Paulet Island Antarctica  Seal

Dag 1-3: Vliegreis naar Buenos Aires waar u de volgende dag aankomt

2 luxe hotelovernachtingen in Buenos Aires.

Dag 4: Vliegreis naar Ushuaia
Einde van de wereld, begin van uw reis. In de middag vertrekt u vanuit Tierra del Fuego.

Note: Deze routes is slechts bedoeld als leidraad. Programma’s kunnen variëren afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden op het gebied van ijs, weer en natuur.

Dag 5-6: De Falkland-eilanden (Malvinas)
bieden een overvloed aan flora en fauna. Er leven hier niet alleen verschillende vogelsoorten, maar de kans is groot dat u verschillende dolfijnsoorten in de omringende wateren ziet. U kunt de volgende plaatsen bezoeken: Carcass Island; van broedende Magellanic en gentoo-pinguïns tot talrijke steltlopers en zangvogels (inclusief Cobb’s winterkoninkje en de zwarte wipstaart) leven hier. Saunders Island; hier ziet u de wenkbrauwalbatros, samen met keizeraalscholvers. Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns en ezelspinguïns zijn hier ook.

Dag 7: Port Stanley, Falkland-Eilanden
Port Stanley, de hoofdstad van de Falkland-eilanden, heeft een aantal Zuid-Amerikaanse karakters met een beetje Victoriaanse charme: kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. U kunt een aantal eeuwenoude klippers in de omgeving zien, stille getuigen van de ontberingen van de 19e-eeuwse zeilers. Het kleine maar interessante museum over de begindagen van de nederzetting tot aan de Falklandoorlog is zeker een bezoek waard.

Antarctica  Antarctica Whale  South Georgia

Dag 8-9: Cruisedagen op zee
Op weg naar South Georgia steekt u de Antarctische convergentie over. De temperatuur koelt in slechts een paar uur aanzienlijk af en voedzaam water stijgt naar het oppervlak van de zee als gevolg van botsende watermassa's. Dit fenomeen trekt een veelheid van zeevogels aan in de buurt van het schip: verschillende soorten albatrossen evenals pijlstormvogels, kleine stormvogels en jagers.

Dag 10-13: South Georgia
Vandaag de eerste South Georgia-stop. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in dit gebied een uitdaging kunnen zijn en grotendeels het programma bepalen.
In de komende dagen kunt u de volgende plaatsen bezoeken:
Fortuna Bay - Stranden bewoond door verschillende pinguïns en zeehonden. U heeft de kans om het laatste stuk van Shackleton’s route naar het verlaten walvisvaartdorp Stromness te volgen.
Salisbury Plain, St. Andrews Bay, Gold Harbor - deze plaatsen huisvesten niet alleen de drie grootste  koningspinguïnkolonies in Zuid-Georgië, ze zijn ook drie van ‘s werelds grootste broedstranden voor zuidelijke zeeolifanten. U kunt hier Antarctische pelsrobben zien tijdens het broedseizoen (december - januari).

Dag 14: Richting zuiden
Er kan op deze route sprake zijn van zee-ijs, en aan de rand van het ijs kunnen zuidpooljagers en sneeuwstormvogels zich voegen bij de andere zeevogels die het schip naar het zuiden volgen.

Dag 15: South Orkney,
Afhankelijk van de omstandigheden kunt u Orcadas Base bezoeken, een Argentijns wetenschappelijk station op Laurie Island in de Zuid-Orkney-archipel.

Dag 16: Het laatste stuk naar de Zuidpool
Enorme ijsbergen en een goede kans op het zien van vinvissen zorgen ervoor dat er nooit een saai moment is tijdens deze zeereis. Ook heeft u een kans om Antarctische stormvogels te spotten.

Dag 17-20: Ontzagwekkend Antarctica
Als de ijscondities het toelaten, vaart u nu de Weddellzee op. Paulet Island, met zijn grote populatie Adelie pinguïns, is een mogelijke stop. U kunt ook Brown Bluff bezoeken, gelegen in de met ijs verstopte Antarctic Sound, waar u de kans krijgt om zelf voet op het Antarctische continent te zetten.
Als de omstandigheden niet gunstig zijn zal het schip koers zetten naar Elephant Island. Deze uitgebreide reis geeft u de kans om nog verder naar beneden te varen naar het westerse Antarctische schiereiland. Gentoo pinguïns, luipaard-zeehonden, Weddell zeehonden, bultruggen en dwergvinvissen zijn hier vaak te zien. Het adembenemende landschap gaat verder en als de ijscondities het toelaten, kunnen we zelfs Lemaire Channel bereiken.

Dag 21-23: Weer noordwaarts
Terwijl u de Drake oversteekt, wordt u opnieuw begroet door de zeevogels.

Dag 24: Ushuaia - Argentinië
Elk avontuur moet uiteindelijk ten einde komen. Het is nu tijd om van boord te gaan in Ushuaia.
Terugvlucht naar Buenos Aires waar u nog 1 nacht verblijft.

Dag 25:Terugvlucht naar Nederland


25-daagse cruisevakantie met de m/v Hondius

Indicatieprijs per persoon op basis van 2 personen

Vertrekdatum 4 januari 2020    
Buitenhut met venster € 16.895,-    


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar Buenos Aires en vervolgens naar Ushuaia en v.v.
- Luchthavenbelasting en havengelden.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Transfers voor en na de cruise
- 2 overnachtingen voor de cruise en 1 overnachting na de cruise in Buenos Aires in een luxe hotel op basis van logies/ontbijt.
- 19 overnachtingen aan boord op basis van volpension in een buitenhut met venster.


Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze luxury travel consultants.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze luxury travel consultants helpt u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.