Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Amazone Expedition

Iquitos - Belem

21-daagse cruisevakantie met de HANSEATIC inspiration
- Van Iquitos naar Belem
- Vertrekdatum 10 april 2020


Een expeditiecruise over de Amazone wordt beschouwd als een tocht door het paradijs. Een paradijs dat bijzondere bescherming verdient.
Dompel u onder in de onuitputtelijke biodiversiteit op de rivier des levens.


Amazone  Amazone  Amazone

Dag 1-2: Vliegreis van Amsterdam naar Lima waar u dezelfde dag aankomt

Bij aankomst privétransfer naar uw hotel waar u 1 nacht zult verblijven. De volgende ochtend vliegt u met een charter van de rederij door naar Iquitos, Peru. U gaat aan boord van de nieuwe HANSEATIC inspiration.

Dag 3-11: Stroomafwaarts op de Amazone
U gaat aan land met zodiacs in Pevas, Leticia, Rio Jutai, Uara, Cuxiu Muni en Badajos. Een buitengewoon rijk van superlatieven: meer dan 40.000 geïdentificeerde plantensoorten bloeien in het enorme regenwoud langs de grootste rivier van de planeet. De wonderen van de Amazone gaan verder dan uw verbeelding. De zodiacs worden steeds gebruikt om u nog dichter bij de geheimen van de jungle te brengen.
In Pevas geven de zodiacs uit de eerste hand indrukken weer van oude manieren van leven. De markten van Leticia tonen het in harmonie leven met de natuur, in combinatie met de aroma’s van verse kruiden en tropisch fruit. Na de Rio Jutai zal het geluid van de jungle toenemen en vaart u naar Uara. Kijk uit naar een speciale ontmoeting met de kaaimannen als u tijdens een nachtelijke jungle tocht in Cuxiu Muni de ogen van een kaaiman door de duisternis ziet schijnen. De biodiversiteit van de Amazone zal elke dag voor nieuwe verrassingen zorgen, bijvoorbeeld tijdens een fascinerende cruisetocht door de overstroomde bossen van Badajos.

Dag 12-13: Manaus, Brazilië
In en rond de miljoenenstad Manaus is veel te zien. Een zwart verleden is de jacht op en exploitatie van Indiaanse slaven in de 17e en 18e eeuw. De rubberplantages leverden aan het einde van de 19e eeuw enorme rijkdommen. Uit deze periode stammen paleizen, het operagebouw en de op Parijs geënte markthallen. Manaus ligt bij de oorsprong van de Amazonerivier, die het resultaat is van twee samenvloeiende stromen. Dat is ook te zien, omdat de rivieren een verschillende stroomsnelheid en temperatuur hebben. Excursiemogelijkheden vanuit Manaus zijn kaaimannen spotten en jungletrekkings. U kunt ook golf spelen op het befaamde en schitterend gelegen Amazonia Golf Resort.

Dag 14-18: Verder stroomafwaarts op de Amazone
U gaat aan land met zodiacs in Canacari, Parintins, Alter do Chao, Guajara en Rio Pucurui. Canacari zal u ongetwijfeld een bijzondere regenwoudervaring opleveren: tijdens een landing met de zodiac ziet u enorme drijvende tapijten van gras samen met waterlelies - de grootste ter wereld met bladeren tot een diameter van 3 meter. In Parintins kunt u een folkloristische voorstelling meemaken, met muziek en dans uit de 19e-eeuw. Een eiland met parelwit zand is het decor voor een ontspannen ochtend in Alter do Chao. Geniet van de rust, net als de luiaard, een beroemde oerwoudbewoner die misschien opduikt. Het Amazonegebied herbergt meer dan 400 zoogdiersoorten, waaronder een bijzonder levendig voorbeeld: met een beetje geluk zullen roze rivierdolfijnen verschijnen bij de zodiacs in Guajara. Het legendarisch gevarieerde vogelleven zal tijdens uw cruise aanwezig zijn. De toekan is een van de luidste zangers. Kijk uit naar Rio Pucurui, waar u ook geelkop caracaras en saffraanvinken tegenkomt. Het is zeer waarschijnlijk dat u meer van de duizenden vogelsoorten tegen zult komen.

Dag 19: Dagtrip door de Breves kanalen
De onderwater fauna is nog overvloediger, met driemaal zoveel vissoorten: als de dagtocht op de kanalen van Breves ten einde loopt, zullen de deskundigen aan boord opnieuw uw honger naar kennis stillen. Bananenbomen, cashewbomen en een groot aantal palmen zullen uw route bepalen langs een van de laatste paradijzen van de planeet.

Dag 20: Belem, Brazilië.
Ontscheping en terugvlucht via Sao Paulo naar Amsterdam.

Dag 21: Aankomst Amsterdam


21-daagse cruisevakantie met de HANSEATIC inspiration

Indicatieprijs per persoon op basis van 2 personen

Vertrekdatum 10 april 2020    
Buitenhut met venster (indicatieprijs p.p.) € 12.295,-    


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar Lima en terug vanaf Belem en naar Iquitos vanaf Lima via de rederij.
- Luchthavenbelasting, fooien en havengelden.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Transfers voor de cruise.
- 1 overnachting in Lima voor de cruise in een 5* hotel op basis van logies/ontbijt.
- 16 overnachtingen aan boord van de HANSEATIC Inspiration op basis van volpension (+ gevulde minibar) in een buitenhut met venster.
- € 200,- onboard credit per persoon.

Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze luxury travel consultants.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze luxury travel consultants helpt u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.

Terug naar het overzicht