Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Silverjet Vakanties laat u kennismaken met Oman. Een land met een rijke historie en een imposante oriëntaalse architectuur met eeuwenoude forten en kleurrijke moskeeën. Deze rondreis is inclusief privétransfer, verblijf in vier- en vijfsterrenhotels en Engelssprekende privéchauffeur/gids.

      Betoverend Oman  Wahiba Sands  Muscat

Dag 1: Amsterdam - Muscat
Vertrek per KLM naar Muscat en na aankomst luxe privétransfer naar het vijfsterrenhotel {HOTEL:shangri-la-al-bandar}. U verblijft 2 nachten op basis van logies/ontbijt.

Dag 2: Muscat
Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit door Muscat. De tour begint met een bezoek aan het Natural History Museum. Er wordt hier een uitvoerige informatie gegeven over de dierenwereld van Oman. Vervolgens zult u een bezoek brengen aan de Grote Moskee (gesloten op vrijdag en op feestdagen). Deze behoort tot de grootste moskee van de wereld en vervult een belangrijke functie in zowel het religieuze als sociale leven van de stad. De moskee heeft schitterende kunstwerken en een tapijt dat de gehele gebedsruimte van ongeveer 4.300 m² bedekt. Na het bezoek wordt de tour vervolgd naar Al Alam Palace van Sultan Qaboos. Aan weerszijden van het paleis ziet u de forten Mirani en Jalali, gebouwd in de 16e eeuw door de Portugezen om de stad te verdedigen (fotograferen is hier niet toegestaan). Aansluitend bezoek aan de Muttrah soek, de oudste soek van Oman.

Dag 3: Muscat - Sur
In de ochtend wordt u per 4-WD opgehaald met privéchauffeur/gids voor een tocht langs de kust in de richting van Sur. Onderweg heeft u een adembenemend uitzicht over de prachtige stranden aan de Golf van Oman. Vanaf het vissersdorp Quriyat richting Fins Beach, met lunch in een strandrestaurant en gelegenheid tot zwemmen. In de smalle, vruchtbare Wadi Shab met overhangende kliffen, watervallen en kleine tuinen kunt u een wandeling maken (wandelschoenen aan te raden). Shab in Arabisch betekent letterlijk ‘Ravijn tussen de kliffen’. Avondexcursie naar Green Turtle Beach (seizoengebonden). Verblijf in het eenvoudige {HOTEL:hotel-sur-plaza} op basis van logies/ontbijt.

Dag 4: Sur - Wahiba woestijn
Na het ontbijt stadstour door Sur en vertrek naar Wadi Bani Khalid met kleine dorpjes en weelderige vegetatie. Vertrek in de richting van de Wahiba zandwoestijn, welke een groot contrast vormt met Wadi Bani Khalid. Deze woestijn wordt vaak omschreven als een perfect voorbeeld van een zandzee met een lange rij duinen, sommige tot wel 100m en oranje van kleur. Verblijf in {HOTEL:desert-nights-camp} op basis van halfpension.

Dag 5: Wahiba woestijn - Nizwa
Na de onvergetelijke indrukken in de woestijn bezoek aan Nizwa. De voormalige hoofdstad van het land is tegelijkertijd een religieus centrum. De oasestad is de grootste in het binnenland van Oman. U zult eerst een bezoek brengen aan de soek van Nizwa. De soek is bekend vanwege de verkoop van zilveren juwelen en khanjars (zilveren kromdolk). Vervolgens neemt u een kijkje in het fort van Nizwa. De enorme toren van het fort is in de 17e eeuw gebouwd om de route naar de binnenkant van het fort te verdedigen. Het fort domineert het hele gebied waarbij de stad rond het gebouw is gegroeid. De toegang tot de top is alleen door middel van een smalle draaitrap te bereiken. Vanaf de top van de toren heeft u schitterend uitzicht op de stad Nizwa. Lunch in een lokaal restaurant. Aansluitend bezoek aan het Bahla Fort en Jabrin (note: Jabrin is op vrijdag gesloten). Bahla is een van de mooiste en grootste forten en ligt in het Jabal Akhdar gebergte. Overnachting in {HOTEL:anantara-al-jabal-al-akhdar-resort} t/m oktober op basis van logies/ontbijt en vanaf november op basis van halfpension.

Dag 6: Jabal Akhdar
Het Anantara al Jabal heeft een spectaculaire ligging in het centrale deel van het Al Hajar gebergte. Het resort is omringd door bergen, kleine dorpjes, steile ravijnen en diepe kloven. Het resort is volledig geïntegreerd in de natuur. De restaurants serveren traditionele smaken uit de regio. De perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de schitterende omgeving. Deze plek, een paradijs voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. Ver van de drukke hoofdstad Muscat heerst hier rust en stilte. De stenen waarmee het hotel is gebouwd zijn afkomstig uit de bergachtige omgeving zelf. U verblijft hier op basis van logies/ontbijt.
Betoverend Oman
Dag 7: Jabal Akhdar - Muscat
Terugreis naar Muscat. Aan het strand van {HOTEL:shangri-la-al-bandar} kunt u heerlijk nagenieten van de geweldige ervaringen van de afgelopen dagen.

Dag 8: Muscat
In de vroege avond wordt u naar de luchthaven van Muscat gebracht en vliegt u met de KLM weer terug naar Amsterdam. Een late check-out tot 16:00 uur is inclusief. Uiteraard is verlenging van uw verblijf in Muscat of naar Salalah in het zuiden van Oman mogelijk. Zie hiervoor onder aan deze webpaghina.

Dag 9: Muscat - Amsterdam
Aankomst op Schiphol in de ochtend.


Betoverend Oman: 9-daagse privéreis

Indicatieprijs per persoon  okt '19 nov '19 feb '20 apr '20
sep'20 okt '20
Tweepersoonskamer € 3.570,-  € 3.811,- € 3.855,- € 3.856,- € 3.150,- € 3.863,-

Overnachtinghotels    
Muscat {HOTEL:shangri-la-al-bandar} 5*
Sur {HOTEL:hotel-sur-plaza} 4*
Wahibi Desert {HOTEL:desert-nights-camp} 4*
Jabal Akdhar {HOTEL:anantara-al-jabal-al-akhdar-resort} 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:

- Vliegreis van en naar Muscat en inclusief luchthavenbelasting
- Executive lounge op Schiphol
- Privéchauffeur/gids in Oman
- Beschreven excursies inclusief entreegelden
- Picknick lunch t/m oktober; vanaf november lunch bij een strandrestaurant
- 7 overnachtingen: 3 nachten + late check-out tot 16.00 uur in Muscat in een Deluxe Kamer Zwembadzicht o.b.v. logies/ontbijt, 1 nacht in Sur in een Deluxe Kamer o.b.v. logies/ontbijt, 1 nacht in Wahiba Desert in een Deluxe Suite o.b.v. halfpension en 2 nachten in Jabal Akhdar in een Premier Canyon Kamer o.b.v. halfpension.

Verlenging Salalah

Salalah lijkt wel een andere bestemming dan de rest van Oman. U waant zich in de tropen. U ziet er kokosnoot- en bananenplantages. Salalah is de hoofdstad van een van de meest zuidelijke provincie’s van Oman: Dhofar. Tijdens de moesson van midden juni tot midden september wordt het landschap omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen en palmbomen. Schitterend zijn de uitgestrekte en parelwitte stranden aan de kust, maar ook voor cultuur kunt u uitstekend in deze provincie terecht. Onderstaand arrangement met privégids/chauffeur kunt u bijboeken als verlenging na de privéreis ‘Betoverend Oman’ of als 3-daagse reis vanuit Muscat reserveren.

Salalah
  Salalah  Salalah

Dag 1: Muscat - Salalah
Ochtendvlucht van Muscat naar Salalah (vluchtduur ca. 90 min.). Korte privétransfer naar {HOTEL:al-baleed-resort-salalah-by-anantara} voor een verblijf van 2 nachten op basis van logies/ontbijt. In de middag met uw privégids/chauffeur bezoek aan Nabi Omran, de traditionele soek en de goudmarkt. Op weg naar Al Hafa ziet u de traditionele huizen met gebeeldhouwde deuren, het paleis van Al Husn, de residentie van de Sultan en de soek Haffah, bekend om de wierook en parfums.

Dag 2: Salalah
Vandaag bezoekt u met uw privégids het dorp van Taqah met zijn traditionele Dhofari huizen en fort. Voortzetting naar de haven van Samhuram, historisch beginpunt van de handel in wierook en beroemd om het archeologische gebied van Khor Rawri. Schitterend uitzicht over de ruïnes, waar volgens de legende het paleis van de koningin van Sheba stond. Na een bezoek aan de vismarkt rijdt u naar Wadi Darbat, een natuurpark met een uitbundige flora en fauna. Na de lunch bezoek aan het westelijke deel van Salalah waar de graftombe van Job staat. Op de terugweg ziet u de prachtige tuinen van Ain Arzat.

Dag 3: Salalah - Muscat
Vandaag vliegt u weer terug naar Muscat en vervolg van uw reis. Uiteraard kunt u uw verblijf ook verlengen in Salalah.

Verlenging Salalah: 3 dagen

Indicatieprijs per persoon  okt '19 nov '19 feb '20 apr '20 sep '20 okt '20
Tweepersoonskamer € 816,- € 759,- € 792,- € 946,- € 792,- € 792,-
 
 Overnachtingshotels    
 Salalah {HOTEL:al-baleed-resort-salalah-by-anantara}  5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:

- Vliegreis naar en van Muscat - Salalah v.v.
- Luchthavenbelasting
- Privéchauffeur/gids in Salalah
- Beschreven excursies inclusief entreegelden
- 2 overnachtingen in Salalah in een Premier Kamer Zeezicht op basis van logies/ontbijt.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.
Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl

Terug naar het overzicht