Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Puglia

De regio Puglia (Apulië) in het zuidoosten van Italië wordt met recht de nog onbekende schatkamer van het land genoemd. Het is een magische streek met kastelen, barokpaleizen, heerlijke wijnen en betrekkelijk rustige stranden.

Sorteren op:

Sorteren op:

Bestemmingsinformatie Puglia

Uw vakantie Puglia in luxe hotels en resorts

Puglia aan de Adriatische en de Ionische Zee is in Italië de voornaamste producent van olijven en levert ook een groot deel van ’s lands pasta. De regio wordt tevens als de bakermat van de Italiaanse keuken beschouwd.

Aantrekkelijke badplaatsen voor uw vakantie

Ten zuidoosten van Bari, de hoofdstad van de regio, strekt zich een uitgestrekte kustlijn uit met woeste rotskusten en schier oneindige stranden met mooi wit zand. Langs deze kust vindt u een aantal aantrekkelijke badplaatsen.

Luxe hotels in Puglia

Nabij het barokplaatsje Monopoli ligt het bekende Masseria Il Melograno met zijn typisch Apulische architectuur. Wat verder naar het zuiden toe selecteerden wij in de omgeving van het dorp Savelletri di Fasano een tweetal pareltjes. Het luxe resort Borgo Egnazia is een waar juweel van de traditionele Apulische architectuur gelegen aan een schitterende golfbaan en tevens uitermate geschikt voor families. Het karakteristieke Masseria Torre Maizza werd liefdevol gerestaureerd waarbij de kenmerkende bouwstijl voor Zuid-Italië bewaard is gebleven. Voor een aantrekkelijke prijs biedt zich het Borgobianco Resort & Spa aan met een geweldige ligging in het binnenland en een uitstekende cuisine. Diep in het hart van Puglia ligt het kleinschalige Ottolire Resort. Dit gerestaureerde en moderne boetiekhotel ligt op een heuvel in een sprookjesachtig landschap. Deze accommodaties zijn bijzonder strategisch gelegen om de bekendste bezienswaardigheden van Puglia te bezoeken: de trulli’s; grijs- en witgekalkte ronde puntmutshuisjes die teruggaan tot de middeleeuwen.

17e-eeuwse barokstad Lecce

Ook Lecce, helemaal in het zuiden van de Italiaanse hak en de mooiste 17e-eeuwse barokstad ter wereld, is eenvoudig te bereiken. De hoofdstad van Salento is uniek en voor een deel te danken aan de grote concentratie kunstenaars die zich hier hebben heeft gevestigd. Barokke kerken, indrukwekkende paleizen, witte straten en schitterende stranden langs beiden kanten. Hier selecteerden wij het uitermate fraaie boutique hotel La Fiermontina. De kust van de Golf van Taranto en de Adriatische zee liggen op nog geen 20 minuten rijden en is omgeven door immense wijngaarden en olijfboomgaarden. Ten zuiden van Lecce ligt het landelijk gelegen Tenuta Centoporte. Nabij de Adriatische Zee in het zuiden raden wij het smaakvol gerenoveerde Masseria Bagnara aan. Deze masseria heeft een karakteristieke bouwstijl en wel die van de ‘masseria’ (buitenkasteel) die zo kenmerkend is voor Puglia.

Vakantie in Matera

Zeer bijzonder is de unieke stad Matera, de hoofdstad van de kleine zuidelijke regio Basilicata, waar u kunt verblijven in het indrukwekkende Palazzo Gattini Luxury Hotel, het beste hotel van Matera. Het is een unieke ervaring om een aantal nachten te verblijven in deze bijzondere stad.

Hotelvoorzieningen

In de Italiaanse hotels en resorts kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn de (niet)-gemotoriseerde watersporten en de landsporten tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Tips

Autohuur in Puglia

De hotels in Puglia bieden wij inclusief een huurauto aan.Neem voor mer informatie contact op met onze Luxury Travel Consultants.

Autoreis: Magisch Puglia

Maak kennis met de meest pittoreske landschappen van dit gebied en geniet van rust, natuur, cultuur en zee! Neem voor een voorbeeld van de autoreis "Magisch Puglia" contact op met onze Luxury Travel Consultants.

Autoreis: Puglia & Matera

Maak kennis met de prehistorische stad Matera, het Italiaanse leven in Lizzano en de eindeloze straatjes en steegjes van de barokke stad Lecce. Laat u verrassen door dit authentieke gedeelte van Italië. Neem voor een voorbeeld van de autoreis "Matera, Lizzano en Leece" contact op met onze Luxury Travel Consultants.

Klimaat

Puglia

 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jan 
  14 
 • Feb 
  10 
  14 
 • Mrt 
  12 
  15 
 • Apr 
  16 
  16 
 • Mei 
  20 
  18 
 • Jun 
  24 
  22 
 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jul 
  27 
  25 
  11 
 • Aug 
  27 
  26 
  10 
 • Sep 
  23 
  24 
 • Okt 
  18 
  21 
 • Nov 
  14 
  18 
  10 
 • Dec 
  10 
  16 
  10 
Taal Italiaans
Valuta Euro
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V
Service ter plaatse In Puglia beschikt Silverjet Vakanties niet over een lokale vertegenwoordiging.
Tijdsverschil Geen tijdsverschil
Vertrekbelasting Geen vertrekbelasting
Ter plaatse te betalen Er geldt een toeristenbelasting van € 3 - € 5,- per persoon per dag (kinderen t/m 11 jaar gratis). U dient deze belasting ter plaatse in het hotel af te rekenen.